Πρώτος ZERO HERO Δήμος, η Νέα Σμύρνη

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, πρωτοπόρος σε ουσιαστικές δράσεις σχετικές με τη διαχείριση αποβλήτων και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των Δημοτών, φιλοξένησε για μία εβδομάδα στο Άλσος Νέας Σμύρνης, το εντυπωσιακό “ψάρι” της Πρωτοβουλίας ZERO HERO και ανέδειξε με τον πιο αξιοπρόσεκτο τρόπο τη σημαντικότητα της ξεχωριστής συλλογής πλαστικού. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην προστασία του πλανήτη, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δημάρχου κ. Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος εγκαινίασε τη δράση, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμυρνης κ.Σταύρος Τζουλάκης εγκαινιάζει τη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών στο εντυπωσιακό ψάρι της πρωτοβουλίας Ζero Ηero

Το σύνολο των εμπνευσμένων περιβαλλοντικών δράσεων που ακολούθησαν, ολοκλήρωσε το ανοικτό στο κοινό, ενημερωτικό / εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου, όπου αναφέρθηκαν οι σημαντικές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και πρακτικά παραδείγματα του πως αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες ο κάθε πολίτης μπορεί να γίνει ένας ήρωας του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος η κ.Αντζελα Γαϊτάνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας προγράμματος upPE-T, ο κ.Ιωάννης Σιδέρης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης στα Πλαστικά Θράκης, η κ.Σουζάνα Καραγιάν, Ιδρύτρια, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης WETech – Eco Friendly Technlogogy, ο κ. Άγγελος Σταυρόπουλος, Διδακτορικός Φοιτητής – Πανεπιστήμιο Γλασκόβης, Ambassador περιβαλλοντικών σκοπών στα Social Media και η κ.Έλενα Γεωργανά, Συνιδρύτρια της πρωτοβουλίας ZERO HERO και εκπρόσωπος της ΜΚΟ Keep Sea Blue.


Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Νέας Σμύρνης, κ.Γιώργος Κρικρης, διοργανωτής των περιβαλλοντικών δράσεων με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, εξηγεί τη σπουδαιότητα της ορθής διαχείρισης των απορριμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το webinar προλόγησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, κ. Νίκος Χιωτάκης και   επισφράγισε ο εμπνευστής του, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Κρικρής. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη.

Από το σύνολο της δράσης, ο Δήμος Νέας Σμύρνης συγκέντρωσε πάνω από μισό τόνο πλαστικών μπουκαλιών τα οποία οδηγήθηκαν ήδη οργανωμένα και καταγεγραμμένα, από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Keep Sea Blue, προς ανακύκλωση.

Γίνε κι εσύ ένας ΗΡΩΑΣ του περιβάλλοντος, κάνοντας το ΜΗΔΕΝ!

POPULAR TAGS

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ