Οικολογικές συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

Και ποιος δεν θα ήθελε να γίνει η ζωή του πιο εύκολη, ενώ παράλληλα κάνει καλό και στο περιβάλλον. Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν πολλές φορές να αντιδρούμε μηχανικά και άθελά μας να καταστρέφουμε τον πλανήτη. Την περίοδο του Covid19 αντιληφθήκαμε όλοι πόσο καταστρέφουμε το περιβάλλον αλλά και είδαμε πόσο άλλαξε η φύση προς το καλύτερο όταν ο άνθρωπος σταμάτησε την αλόγιστη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων. Ας δούμε μερικά απλά tips που όλοι μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας:

Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς όσο λιγότερο μπορείς το αυτοκίνητο σου το οποίο εκπέμπει βλαβερές ουσίες, που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Βάλε το ποδήλατο στην καθημερινότητά σου και δες σημαντικές αλλαγές στη φυσική σου κατάσταση αλλά και στο πορτοφόλι σου.

Βάλε το μέσα μαζικής μεταφοράς στη ζωή σου

Σύμφωνα με έρευνες οι δημόσιες συγκοινωνίες συνδέονται με τους πιο υγιεινούς τρόπους ζωής, καθώς οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς  ξεπερνούν το τριπλάσιο της ημερήσιας σωματικής δραστηριότητας από όσους δεν το κάνουν. 

Βάλε τα vintage-second hand ρούχα στη ζωή σου

Η ανακύκλωση των ρούχων μέσω της “second hand” διαδικασίας, τα σώζει από την χωματερή και τους δίνει την ευκαιρία να πάρουν ξανά ζωή. Τα οφέλη της αγοράς ρούχων από second hand μαγαζιά, είναι κυρίως οικονομικά, περιβαλλοντικά αλλά και ηθικά.

POPULAR TAGS

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ