Λέμε αντίο στη σπατάλη τροφίμων

Έχει συμβεί στους περισσότερους από μας να πετάξουμε τρόφιμα και να αισθανθούμε άσχημα από την πράξη μας αυτή. Με μερικές έξυπνες και απλές ιδέες μπορείς να πεις αντίο στην σπατάλη τροφίμων. 

  1. Οργάνωσε το ψυγείο σου: ένα καλά οργανωμένο ψυγείο μας βοηθά να γνωρίζουμε τις ποσότητες φαγητού που έχουν περισσέψει από προηγούμενα γεύματα, αλλά και πότε λήγουν οι προμήθειές μας! Με αυτό τον τρόπο μπορείς να προγραμματίσεις σωστά τα επόμενα γεύματα, διασφαλίζοντας ότι τα φαγητά και τα τρόφιμα που έχεις στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη σου δεν θα καταλήξουν στα σκουπίδια.
  2. Κάνε λίστα για τα ψώνια της εβδομάδας:  Η διαδικασία της καταγραφής όσων πρέπει να ψωνίσεις θα σε βοηθήσει στην οργάνωση της κουζίνας όπως επίσης και στην μείωση των εξόδων σου καθώς θα πάρεις τα τρόφιμα που πραγματικά χρειάζεσαι.
  3. Ζήτησε σε πακέτο το φαγητό που περίσσεψε: Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού οι πελάτες των εστιατορίων τις περισσότερες φορές φεύγουν για το σπίτι τους με γνωστό doggy bag. Και όχι αυτό το πακέτο δεν είναι για το σκύλο αλλά για την επόμενη μέρα στη δουλειά. Αν παρήγγειλες κάτι παραπάνω, μπορείς να ζητήσεις να πάρεις το φαγητό που περίσσεψε σε πακέτο για το σπίτι. Την επόμενη μέρα δεν θα κουραστείς να ετοιμάσεις το γεύμα σου και φυσικά το φαγητό αυτό δεν θα καταλήξει στα σκουπίδια. 

POPULAR TAGS

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ