“Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών” στα Βριλήσσια

Ο Δήμος Βριλησσίων πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος συμμετέχει στη δράση Zero Hero. Ο Δήμος Βριλησσίων και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος φιλοξενούν το ψάρι, με σκοπό οι ήδη ευαισθητοποιήμενοι πολίτες να δώσουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος.

Oι κάτοικοι θα μπορούν να το γεμίσουν με πλαστικά μπουκάλια από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Α. Μαυραγάνης μαζί με την ομάδα του Zero Hero θα υποδεχθoύν μικρούς και μεγάλους στο ψάρι της #ZeroHero την Πέμπτη (16.12.2021) στις 11:30, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης.

«Ο Δήμος Βριλησσίων πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος συμμετέχει στη δράση Zero Hero – “Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών”. Μία δράση που εμπνέει μικρούς και μεγάλους,  ώστε να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.

Στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Μέσα από καινοτόμες δράσεις ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τα σχολεία και τους μαθητές μας, επιτυγχάνουμε την έμπρακτη  ενημέρωση των δημοτών και κάνουμε τη διαφορά ως κοινωνία προς ένα zero waste Δήμο Βριλησσίων. »

Ξενοφών Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων

«Η συμβολή των δημοτών και του δήμου μας στη μείωση των αποβλήτων πλαστικού θέλουμε να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο ρεύμα απορριμμάτων. Θέλουμε να οδηγήσει στην μείωση χρήσης και στην αύξηση της ανακύκλωσης του πλαστικού. Τα απορρίμματα πλαστικού είναι ακόμα πιο ζημιογόνα για μια μεσογειακή χώρα με ακτογραμμές από τις μεγαλύτερες παγκόσμια, και για μια χώρα που βασίζει πολλά για την επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξή της στο υπέροχο θαλάσσιο περιβάλλον της και στην γαλάζια οικονομία της».

Α. Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Βριλησσίων

POPULAR TAGS

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ