Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να γίνουν η αρχή για έξυπνες δημιουργίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο  καφές είναι το αγαθό με τη μεγαλύτερη εμπορικότητα μετά το πετρέλαιο. Λόγω της μεγάλης ζήτησης καφέ ανά τον κόσμο, δημιουργούνται τεράστιες ποσότητες υπολειμμάτων από τις βιομηχανίες καφέ, είτε μιλάμε για τα υπολείμματα που μένουν μετά το καβούρδισμα των κόκκων καφέ είτε για τα υπολείμματα που δημιουργούνται μετά τη διαδικασία παραγωγής στιγμιαίου καφέ. Τα υπολείμματα του καφέ κατά την αποσύνθεσή τους, απελευθερώνουν μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, το δεύτερο επιβλαβέστερο μετά το διοξείδιο του άνθρακα αέριο, που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στην υπερθέρμανση του πλανήτη, με δυναμική μεγαλύτερη κατά 86 φορές από ό,τι το διοξείδιο του άνθρακα. 

Πολλοί από εμάς που πίνουμε καφέ καθημερινά, έχουμε αναρωτηθεί αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υπολείμματα καφέ. Σας έχουμε μερικές ιδέες που σίγουρα θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. 

Λίπασμα στα φυτά

Τα υπολείμματα του καφέ είναι από τα καλύτερα φυσικά λιπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον κήπο και τις γλάστρες σου.

Αρωματικό ψυγείου

Μπορείς να τρίψεις τα χέρια σου με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ για να ξεμυρίσουν αφού έκοψες σκόρδο ή κρεμμύδι! Μπορείς επίσης  να βάλεις υπολείμματα καφέ  στο ψυγείο σου για να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές!

Φροντίδα μαλλιών

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Πάρε τα υπολείμματα καφέ που σου έμειναν, βρέξε τα μαλλιά σου ρίξε τα στο τριχωτό. Κάνε απαλό μασάζ με τα χέρια σου και ξέπλυνε με αρκετό νερό. Η καφεΐνη βοηθά την ανάπτυξη μαλλιών.

Υλικό στο κομπόστ

Τα κατακάθια του καφέ αποτελούν ένα εξαιρετικό υλικό για να φτιάξουμε κομπόστ υψηλής ποιότητας

POPULAR TAGS

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ