Το Μητροπολιτικό Πάρκο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ανακοινώνει την έναρξη των δράσεών της η Πρωτοβουλία ZERO HERO (ZERO HERO The Initiative).

Η πρώτη δράση της Πρωτοβουλίας, με τον ευφάνταστο τίτλο «ZERO HERO: Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών», εμπνέει μικρούς και μεγάλους ώστε να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, σε έναν εμβληματικό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού (4 μέτρα μήκος x 2 μέτρα ύψος), πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.

Οι ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δράσης, οδηγούνται με τρόπο οργανωμένο και καταγεγραμμένο προς ανακύκλωση. Πολύτιμος συνεργάτης σε αυτό, ο μη- κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue και το πρωτοποριακό του σύστημα που έχει αναπτύξει σε τεχνολογία Block Chain.

Το εντυπωσιακό ψάρι της Πρωτοβουλίας ZERO HERO πραγματοποιεί για όλο το 2021 ένα roadshow σε Δήμους και σημαντικά σημεία της χώρας μας, εκπαιδεύοντας με το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του, τους Δημότες σε θέματα ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων και επίτευξης του zero waste.

Πρώτοι σταθμοί του roadshow είναι το Άλσος του Δήμου Νέας Σμύρνης και το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» από τις 4 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι.

Συνεργάτης μας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή®, που με τη νέα καινοτόμα και ανακυκλώσιμη συσκευασία του, μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της αλλαγής για την προστασία του πλανήτη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια και διοργανώνοντας το «Μπες στον Κύκλο» Roadshow σε συνεργασία με  την  Πρωτοβουλία ZERO HERO.

Η Πρωτοβουλία ZERO HERO και η δράση αυτή διενεργείται υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.).

Ραντεβού στο ψάρι λοιπόν, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τρόπο ενθουσιώδη και ουσιαστικό!

Γίνε κι εσύ ένας ΗΡΩΑΣ του περιβάλλοντος, κάνοντας το ΜΗΔΕΝ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

POPULAR TAGS

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ