Γυάλινα δοχεία: Γιατί πρέπει να τα επιλέγουμε ως μέσο αποθήκευσης
Εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες. Σκέψου μόνο ότι στην Ελλάδα από τους 180.000 - 300.000 τόνους πλαστικής συσκευασίας που παράγονται ετησίως, ένα πολύ μικρό ποσοστό οδηγείται στην ανακύκλωση. Ήρθε η ώρα λοιπόν να υιοθετήσουμε έξυπνες και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές στην καθημερινότητά μας. Επιλέξτε, γυάλινα τάπερ, βάζα και μπουκάλια για να αποθηκεύετε κάθε είδους τρόφιμο ή ποτό αντί για τα κλασικά πλαστικά τάπερ που επιβαρύνουν τον πλανήτη.
Το γυαλί είναι ανακυκλώσιμο υλικό και όσες φορές κι αν ανακυκλωθεί δεν χαλάει η ποιότητά του. Μην ξεχνάς επίσης ότι η κατασκευή γυαλιού από ανακυκλωμένο γυαλί μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με την παραγωγή γυαλιού από το μηδέν. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των γυάλινων τάπερ είναι ότι δεν αλλοιώνουν το φαγητό καθώς το γυαλί είναι ένα υλικό που δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο που αποθηκεύεται σε αυτό. Έτσι τα τρόφιμα και τα ποτά διατηρούνται φρέσκα, δεν επηρεάζεται η γεύση τους και διατηρείται στο ακέραιο η ποιότητά τους.
POPULAR TAGS